Mellanstadiet

Nedan följer ett exempel på ett av våra paket. Alla paket är designade för att deltagarna ska få prova på lajv som kultur- och uttrycksform. Efter lajvet har deltagarna kännedom om beståndsdelarna som behövs för att göra ett eget lajv. Innehållet baseras på teman som kan knytas till undervisningen och vara ett underlag för fortsatta diskussioner. Den gemensamma upplevelsen som bygger på att samarbeta och skapa tillsammans främjar sociala färdigheter och gruppdynamik. I alla våra paket ingår rekvisita och dräkt till deltagarna.

Utifrån era önskemål kan vi skriva och utveckla nya paket som passar era specifika behov. Kontakta oss för mer information och prisförfrågningar. 

Trolldomsskolan Draupner

Har du också alltid drömt om att din skola var en magisk skola istället? Om att ha lektioner i trolldryck och runor istället för matte och samhällskunskap? Här har du chansen! Som ny elev på trolldomsskolan Draupner får du en möjlighet att bekanta dig med skolan i lugn och ro första veckan innan de äldre eleverna dyker upp. Eller lugn och ro och lugn och ro, studierna börjar direkt. Dessutom är det massor av nya elever som du aldrig träffat innan.

Tyr vände sig om i sängen. Igen. Det spelade ingen roll åt vilket håll han låg. Det gick bara inte att somna. I morgon var det dags. Första dagen på Draupner. Tänk om han inte gillade det! Och att bo på skolan, inte träffa mamma och pappa på flera veckor. Tänk om han kände sig ensam? Fast lite skönt skulle det bli också. Slippa allt tjat om att städa. Och sen vad det det där med magin… Hur mycket kunde de andra? Kom de från familjer som kunde massor om magi? Att bo varannan helg hos mamma som var häxa gjorde att han ändå hade sett en del men det var ju inte samma sak som att ha två föräldrar som var magiker. Men tänk så häftigt det skulle bli när han kunde visa sin lillasyster vad han lärt sig. Undrar om hon också kommer bli magiker. Han började fantisera om allt han skulle kunna visa henne och snart hade han utan att märka det somnat.

Enhörningskiss luktar superäckligt.” – Deltagare 11 år

Lajvets innehåll:

I lajvet får eleverna spela nya elever på trolldomsskolan Draupner. De får ha lektioner med bland annat en gästföreläsare från Australien, försöka förstå och tala lite engelska, blanda minnespotions utifrån recept och leta efter en viktig artefakt som verkar ha stulits. 

Tidsåtgång:

En heldag

Målgrupp:

Årskurs 4-6

Antal deltagare:

Max 30 per speltillfälle.

Lokalbehov:

Inomhuslokaler med tillgång till 2 olika rum i nära anslutning till varandra (det fungerar med klassrum). Tillgång till vatten behövs i ett av rummen.

Vuxna medverkande:

Vi behöver en lärare per klass som är med hela dagen. Läraren kommer få spela en roll och delta i lajvet. Det är viktigt att det är samma lärare hela dagen. 

Fler exempel

Vi har lajv om vikingatiden, vi har ett mysterielajv med NO-tema i en Steampunk-värld, vi har lajv om medeltiden, vi har lajv om nordisk mytologi, demokrati, hållbarhet, överlevnad och lajv där eleverna får tala engelska. Vi skriver också målgruppsanpassade lajv om du har något särskilt ämne eller tema du vill arbeta med. 

Ett gäng ungdomar får sina trollstavar