Lågstadiet

Nedan följer ett exempel på ett av våra paket. Alla paket är designade för att deltagarna ska få prova på lajv som kultur- och uttrycksform. Efter lajvet har deltagarna kännedom om beståndsdelarna som behövs för att göra ett eget lajv. Innehållet baseras på teman som kan knytas till undervisningen och vara ett underlag för fortsatta diskussioner. Den gemensamma upplevelsen som bygger på att samarbeta och skapa tillsammans främjar sociala färdigheter och gruppdynamik. I alla våra paket ingår rekvisita och dräkt till deltagarna.

Utifrån era önskemål kan vi skriva och utveckla nya paket som passar era specifika behov. Kontakta oss för mer information och prisförfrågningar. 

Decimalfelet

Deltagarna får veta vad lajv är, göra en dramaövning, prova att ta en roll och ha på sig kostym. Innehållet i lajvet ger en möjlighet att lekfullt närma sig ämnena programmering och matematik

Något har gått fel på Udda Agenters kontor och nästan alla agenter har blivit förvandlade till barn. För att lösa problemet måste alla följa protokollet, programmera Roboten rätt och skaffa fram lösningskort från Lilldatorerna.

Byråchef 2 kom in i kontrollrummet och fick panik. Där stod en massa barn, inte en senior agent inom synhåll! Snabbt insåg Byråchef 2 vad som hänt. Det hade smugit sig in en decimal i deras ålder. Plötsligt hade alla agenter blivit en tiondel av sin ålder, men eftersom agenterna nu var 7,5 år och 8,5 år istället för 75 och 85, visste de inte ens vad en decimal var?
Stordatorn har säkert lösningen om man får fram rätt kort och följer protokollet. Här gäller det att inte slarva, speciellt inte på ett kontor som Udda Agenters där allt kan hända och ofta gör det.

“Jag tycker att det var roligt att vara agent. Jag gillade tacos, fast egentligen gillar jag pizza mer” Deltagare åk 2

Lajvdagens innehåll

I detta lajvet spelar deltagarna agenter med olika uppgifter på Udda Agenters kontor för seniora agenter. De kommer att få samarbeta för att kunna lista ut vad som hänt och hur man får allt tillbaka till normalt igen. Deras roller är enkelt designade för att de ska ha utrymme att både leka och spela sin roll utan att känna att de måste prestera individuellt. Vi har med dräkter och all rekvisita som behövs

Tidsåtgång:

En halvdag

Målgrupp:

Årskurs F-3

Antal deltagare:

Upp till 30 per speltillfälle.

Lokalbehov:

Tre rum för lajvande, varav minst ett kan rymma hela klassen.

Vuxna medverkande:

Vi behöver två lärare/fritidspedagoger per klass som är med hela dagen. Det är viktigt att det är samma lärare hela dagen. Läraren får också en roll för att delta i lajvet.

Fler exempel

I lajvserien Tidsresenärerna åker eleverna till stenåldern, bronsåldern eller järnåldern. Där får de göra och uppleva aktiviteter som utmärker de tidsperioderna och träffa människorna som lever där.

I lajvet Trollskogen får eleverna träffa och spela olika varelser ur nordisk folktro, arbeta med konfliktlösning och leta skatter.  

Tre små varelser i blått sitter och spejar i lingonriset