Lovlajv

Våra lajv för fritid och lov-verksamhet

Lajv passar för organisationer och kommuner som söker aktiviteter till exempelvis sommarlov eller kolloverksamhet. Vi kommer ut till er, har med oss dräkt och rekvisita och ett lajv som vi, tillsammans med eventuell personal eller själva, spelleder under önskad period. Vi har också möjlighet att sätta upp lajvskola där deltagarna får prova att skriva och sätta upp egna lajv.

Lovlajv kan arrangeras för mellan 5 och 100 ungdomar. Vi anpassar lajvet efter antal deltagare, tid på året, tillgång till lokaler eller utomhusmiljöer i närheten. Det går att göra endagarsprojekt utspridda i kommunens olika delar, eller så kan man samordna och arrangera ett flerdagarsprojekt med möjlighet för deltagarna att antingen vara med alla dagar eller bara en dag.

Möjligheten finns att utbilda sommarpersonal (ungdomar) till spelledare som kan vara med och spelleda under de aktuella perioderna. Detta passar bäst för längre projekt som pågår under några veckor.
Lovlajv kan göras i massor med olika genrer och teman beroende på vad som önskas.

 

Skogens hjärta

Skogens öde vilar på dina axlar

Häxornas magiska kraft växer sig allt större och med det alla de goda ting som de nu kan göra för alla varelser och naturen. Med hjälp av sina vättar, tomtar och alfer utvecklar de sina förmågor. Men så mycket magi på samma ställe drar också till sig mörka varelser, onda varelser.


Vätten Flamma smög fram genom skogen. Eldhäxa Dirdira hade en plan och som ett av hennes knytt såg Flamma det som sin uppgift att hjälpa till. Dirdira ville ha tag på Smärtans taggar som är ett magiskt föremål. Den brukade gömma sig i mörka områden och Flamma misstänkte att taggarna kunde vara i den djupa klippskrevan nedanför bäcken. Det skulle bli lite klurigt att ta sig dit eftersom vattenhäxan Ura brukade hålla till i närheten och hennes knytt rörde sig säkert i området. Flamma vet att Dirdira är otålig och inte gillar att vänta på saker så det gäller att jobba fort. Plötsligt rör sig något längre fram. Flamma stannar och står helt stilla och vågar knappt andas. Är det någon annan som också är ute efter taggarna?

“Jag kan inte komma och vara med i morgon också för jag fyller år. Jag hade mycket hellre varit här” – Deltagare 10, snart 11, år.

Paketets tema och innehåll:

Fantasylajv inspirerat av nordisk folktro.

Vi har alltid med den dräkt och rekvisita som behövs.

Tidsåtgång:

Tre heldagar a ca 5 timmar inklusive lunchpaus. Går att göra i en kortversion på två dagar också. Lajvet är anpassat för att man ska kunna delta antingen en, flera eller alla dagar. Du behöver inte vara med första dagen för att kunna gå på någon av de andra.

Målgrupp:

9-12 år

Antal deltagare:

50 st per dag.

Lokalbehov:

Relativt ostört skogsområde där det går att gömma saker och vara både åtskild och kunna samla en stor grupp lätt. Det behöver finnas närhet till toaletter.

Vuxna medverkande:

Lajvbyrån står för spelledarpersonal och om arrangören vill också för utbildning av andra spelledarroller.

Fler exempel

Vi har fler exempel och paket och skräddarsyr också upplevelser utifrån deltagare och beställares önskemål. Vi ser framemot era förfrågningar.