Vilka är Lajvbyrån?


Via lekfullhet väcker vi nyfikenhet, genom kunskap skapar vi utveckling och med gemenskap åstadkommer vi förändring och förståelse.

Lajvbyrån är pedagogiska nybyggare med ungdomsverksamhet som en av grundstenarna. Vår upplevelsebaserade arbetsmetod ger alla en möjlighet att få ett nytt perspektiv på saker i omvärlden. Vi vill att våra deltagare skall känna lust inför skapande och ges tillfälle att se utmaningar som möjligheter.

Lajvbyrån är en ekonomisk förening som arbetar med lajv som pedagogiskt verktyg och kulturform för barn och unga.

Anställda

Josefin Westborg

josefin@lajvbyran.se
076-909 06 14

Josefin är utbildad projektledare, speldesigner och har studerat pedagogik på Göteborgs Universitet. Hon har hållit på med lajv sen 2001 och när hon lajvar är det de stora känslorna hon är ute efter.
Förutom lajv så brinner hon för brädspel, lärande och jämställdhet.

“Though she be but little, she is fierce” – William Shakespeare

Sara Podda

sara@lajvbyran.se
073-434 48 24

Sara är utbildad skådespelare, producent och teaterpedagog. Sara lajvade första gången 1998 och hon gillar veckolång fantasy i skogen minst lika mycket som långhelgspostapokalyps i grustag och diskbänksrealistiska kvällsscenarier.

Förutom lajvpedagog så är Sara också improvisatör i gbgimpro.se, gillar familjemys och att blunda och springa mot bättre vetande.

”Utan tvivel är man inte riktigt klok!” – Tage Danielsson

Gunnar Söderberg

gunnar@lajvbyran.se
073-965 98 38

Gunnar har en examen i media och kommunikation från Tema Kommunikation på Linköpings Universitet. Utöver lajv arbetare han som på scen som föreläsare och är även publicerad författare av bland annat serierna Mitt Mysterium och Mord till middagen som ligger under Eloso Förlag. Innan han började på Lajvbyrån så producerade han komik för scen. Gunnar gjorde sitt första lajv 1991, men har sedan dess varvat lajv med andra typer av rollspel. Hans favoritgenre är att få rollspela såpopera.
Förutom rollspel sysslar Gunnar med brädspel, försjunka i tv-serier och nörda loss i ledarskapslitteratur.

“Var alltid glada” – 1 Thessalonikerbrevet 5:16

Bakgrund

Under 2011 fick Josefin Westborg idén om att börja jobba med lajv som pedagogiskt verktyg i Göteborg. Hon hade tidigare jobbat med att designa pedagogiska spel och rollspel men ville ta det vidare i annat format. Tidigt i processen var Onni Qvickström inblandad och snart anslöt även Sara Podda. I december 2011 startade bolaget, då under varumärkesnamnet LajvVerkstaden i samarbete med LajvVerkstaden i Västerås. Onni fick snart andra förpliktelser och gick vidare på annat håll.

Efter ett tag insåg vi att vi ville ha lite olika inriktning och 2018 valde vi att gå vidare under eget varumärke. Vi är superglada att vi fick låna LajvVerkstadens namn och ha detta samarbete och vill tacka för förtroendet.

Under åren har vi träffat tusentals barn och unga som vi lajvat med i olika världar, vi har varit med och initierat Spelvetenskapligt kollegium på Göteborgs Universitet och jobbat aktivt för att etablera lajv som kulturform.

Som Lajvbyrån kommer vi att fortsätta med vår verksamhet för barn och unga och även göra massor med nytt och spännande.