Mellanstadiet

 

I alla våra paket har vi med oss det som behövs när vi kommer ut t ex rekvisita och dräkt till alla deltagare.

Nedan följer ett exempel på ett av våra paket. Vi skriver även nya paket utifrån era önskemål. Kontakta oss för mer info och prisinformation.

 

Trolldomsskolan Draupner

Första veckan på den magiska skolan.

Har du också alltid drömt om att din skola var en magisk skola istället? Om att ha lektioner i trolldryck och runor istället för matte och samhällskunskap? Här har du chansen! Som ny elev på trolldomsskolan Draupner får du en chans att bekanta dig med skolan i lugn och ro första veckan innan de äldre eleverna dyker upp. Eller lugn och ro och lugn och ro, studierna börjar direkt. Dessutom är det massor av nya elever som du aldrig träffat innan.


Tyr vände sig om i sängen. Igen. Det spelade ingen roll åt vilket håll han låg. Det gick bara inte att somna. I morgon var det dags. Första dagen på Draupner. Tänk om han inte gillade det! Och att bo på skolan, inte träffa mamma och pappa på flera veckor. Tänk om han kände sig ensam? Fast lite skönt skulle det bli också. Slippa allt tjat om att städa. Och sen vad det det där med magin… Hur mycket kunde de andra? Kom de från familjer som kunde massor om magi?
Att bo varannan helg hos mamma som var häxa gjorde att han ändå hade sett en del men det var ju inte samma sak som att ha två föräldrar som var magiker. Men tänk så häftigt det skulle bli när han kunde visa sin lillasyster vad han lärt sig. Undrar om hon också kommer bli magiker. Han började fantisera om allt han skulle kunna visa henne och snart hade han utan att märka det somnat.

“Enhörningskiss luktar superäckligt.” – Deltagare 11 år

Lajvets innehåll:

I lajvet får eleverna spela nya elever på trolldomsskolan Draupner. De får ha lektioner med bland annat en gästföreläsare från Australien, blanda minnes-potions och leta efter en viktig artefakt som verkar ha stulits. 

Tidsåtgång:

En heldag

Målgrupp:

Årskurs 4-6

Antal deltagare:

Max 30 per speltillfälle.

Lokalbehov:

Inomhuslokaler med tillgång till 2 olika rum i nära anslutning till varandra (det fungerar med klassrum). Tillgång till vatten behövs i ett av rummen.

Vuxna medverkande:

Vi behöver en lärare per klass som är med hela dagen. Läraren kommer få spela en roll och deltaga i lajvet. Det är viktigt att det är samma lärare hela dagen.  

Fler exempel

Här finns även pdf:er till några av våra andra paket om du vill ha några fler exempel.

Banner image
Bland vikingar och asar
Historiskt lajv om vikingatiden
Banner image
Professor Verums mysterium
Ett mysterielajv med NO-tema i en Steampunk-värld.
Banner image
Tingsrättvisa
Ett historiskt lajv om medeltida rättvisa.
Banner image
Trollskogen
Ett fantasylajv om nordisk mytologi.
Banner image
Solsystem 3A
Ett science fiction-lajv om att skapa en ny hemvärld.
Banner image
Trolldomsskolan Draupner
Ett engelska-lajv inspirerat av Harry Potter.
Banner image
Enter Space
Ett digitalt Sci-Fi-lajv för uppkoppling via dator.