Lågstadiet


I alla våra paket har vi med oss det som behövs när vi kommer ut t ex rekvisita och dräkt till alla deltagare.


Nedan följer ett exempel på ett av våra paket. Vi skriver även nya paket utifrån era önskemål. Kontakta oss för mer info och prisinformation.

Decimalfelet

Ett lajv inspirerat av tv-serien Ett fall för KLURO

Något har gått fel på Udda Agenters kontor och nästan alla agenter har blivit förvandlade till barn. För att lösa problemet måste alla följa protokollet, programmera Roboten rätt och skaffa fram lösningskort från Lilldatorerna.

Byråchef 2 kom in i kontrollrummet och fick panik. Där stod en massa barn, inte en senior agent inom synhåll! Snabbt insåg Byråchef 2 vad som hänt. Det hade smugit sig in en decimal i deras ålder. Plötsligt hade alla agenter blivit en tiondel av sin ålder, men eftersom agenterna nu var 7,5 år och 8,5 år istället för 75 och 85, visste de inte ens vad en decimal var?
Stordatorn har säkert lösningen om man får fram rätt kort och följer protokollet. Här gäller det att inte slarva, speciellt inte på ett kontor som Udda Agenters där allt kan hända och ofta gör det.

“Jag tycker att det var roligt att vara agent. Jag gillade tacos, fast egentligen gillar jag pizza mer” Deltagare åk 2

Lajvdagens innehåll

I detta lajvet spelar deltagarna agenter med olika uppgifter på Udda Agenters kontor för seniora agenter. De kommer att få samarbeta för att kunna lista ut vad som hänt och hur man får allt tillbaka till normalt igen. Deras roller är enkelt designade för att de ska ha utrymme att både leka och spela sin roll utan att känna att de måste prestera individuellt. Vi har med dräkter och all rekvisita som behövs

Tidsåtgång:

En halvdag

Målgrupp:

Årskurs F-3

Antal deltagare:

Max 30 per speltillfälle.

Lokalbehov:

Tre rum för lajvande, varav minst ett kan rymma hela klassen.

Vuxna medverkande:

Vi behöver två lärare/fritidspedagoger per klass som är med hela dagen. Det är viktigt att det är samma lärare hela dagen. Läraren får också en roll för att delta i lajvet.

Fler exempel

Här finns även pdf:er till några av våra andra paket om du vill ha några fler exempel.

Banner image
Decimalfelet
Ett matematiskt lajv
Banner image
Tidsresenärerna – Det jorden ger
Historiskt lajv om Stenåldern
Banner image
Tidsresenärerna – Hövding Disas sång
Historiskt lajv om bronsåldern
Banner image
Tidsresenärerna – Ett säkert fäste
Historiskt lajv om bronsåldern